minpolleochjag

Alla inlägg under december 2010

Av johanna - 27 december 2010 20:19

tog mej upp ur sängen och ut till stallet men det gick inte så snabbt! selade på kro´nos på kanske 30 minuter o brukar typ ta 10? ut kom vi tänkte ta skritt tur på vägen men märkte ganska snabbt att kro´nos var lite för pigg för det så blev småtrav/skritt typ heöa vägen sen vände han för en gul bil typ 1 km bort :O haha knäppis:P sen vände vi hemmåt o då kommer en lastbil/sandbil bakom oss o när den är 100 m bakom hör kro´nos den i det hela slutar med en skentur(första gången han skenat med mej, dock i trav som ja inte fått stopp på honom) så bredsladda in på närmsta gård som var typ 800 m bort så ja kunde stanna han mot en snöhög! så kunde lastbilen åka förbi en ganska uppblåst o knorrande kro´nos ;) hade ju skaplit långa tömmar oxå så fick byta grepp o ta framför dom där sliver grejerna... men hem kom vi hela o fina efter ett dikes besök o en skentur!


Kortison kom 4:a idag efter riktig sen lucka, skir fin med allt sparat!:) Fakir kom 2:a med lisa i vagnen efter en fin avslutning :)

Av johanna - 27 december 2010 12:04

har gått o blivit sjuk :/ skulle åkt till karlstad idag med kortison men som jag mådde igår(tog mig inte ur sängen, så när ja blir sjuk då blir jag rikigt sjuk!) så valde jag att stanna hemma,känns som det är bättre att bli frisk och få behålla det man dricker(åt inget) o inte ha feber på typ 40grader


mår lite bättre idag för ja har iaf tagit mej ur sängen så pallrar mej väl ur sängen o ut till stallet när mamma slutar o kör kro´nos får väl spy medans jag kör om ja måste ;)

Av johanna - 25 december 2010 21:12

nu är julafton över nu behöver maninte vara snäll och trevlig mot mig längre,tydligen! så fort ingen är här eller vi är hos nån så är dom så himla elaka mot mig allt är mitt fel alltid! vil härifrån dra lixom orkar inte ens ha en häst längre o då är det illa!

if it makes me happy then why the hell i´m so sad?



sorry för ett depp inlägg men måste ha nånstans att skriva av mig o då är bloggen ett bra verktyg!

Av johanna - 25 december 2010 18:58

1.       Vem är jag

2.       Mina syskon

3.       mitt häst liv

4.       Kro´nos

5.       Det bästa med idag

6.       Mitt favoritminne     

7.        En vän

8.        En önskan

9.        Detta ångrar jag

10.      Min favoritplats

11.      Mina rädslor

12.      Det bästa året

13.      Framtidsdrömmar


6. Mitt favorit minne


Nu är frågan om man ska skriva häst relaterat då det är det ja håller på med mest!? eller om man ska skriva allmnt eller båda?

Tror jag tar häst relaterat då finns det ju några saker man minns lite extra så klart är det ju första segern med en alldeles egen häst! det kommer det nog alltid vara och speciellt när man får tyst på folk som säger att man inte kan vinna med en ny häst som man bara haft i 2 veckor och som kommer från danmark! det var riktigt skönt!!
Sen sitter ju första utselningen med stor häst fast på näthinnan oxå jag var inte så gammal kanske 12? då var ja inte så lång så tänk dej en ganska kort 12 åring gå runt med en häst på runt 165-168 i manken och du själv är runt 140-150 måste set tlite roligt ut när ja gick runt där på stallbacken med hästen gående efter mig som en svans ;) nu vill ni ju säkert veta vem hästen var! klart det var "min" fina kortis :D o så bra det gick! det var på mantorp regnit som tusan banan var inget vidare och hon låg sist i andra spår 300 kvar styrde söderqvist på o vilken spurt hon gjorde! ingen harn og sån spurt som fina kortis! spurtar ner varenda en på ynka 300 m o gick ruggit fort,vinner loppet på en 16 tid :D kund eju inte börja bättre som hästskotare?? sen har man selat ut några hästar genom åren(känns som ja är jättegammal när jag skriver så :P ) "KUNGEN" eller Bona Kongen på rommer i sommras han gjorde sin andra start tror ja o Annelie och jag åkte upp med han o han blir fyra jätte fin! senast ja sela ut en häst var den 11 december iår när kortis<3 sluta 3:a på solvalla efter att äntligen m icke fick köra henne igen! :) det var som en seger för oss vi stod o smacka in henne ända in i mål på stallbacken o hade det varit lite längre tror ja hon hade tagit dom. Dom minnena är dom som sitter fast på min hjärna allra starkast. Annars minns jag ett lopp riktigt väl:P det var ett montélopp med Ruffe jag var 10 år då och Ruffe var inte i sin bästa form varken i ben eller fysiskt men runt kom vi! som 2:a tror jag kan vart 3:a skit samma när ja kom in på andra varvet stod åsa på publik plats och jag stod ju upp i jockey sits som jag alltid gjort och då hade ruffe felat två gånger så hörde man bara från kanten "sitt ner!!" inte lyssna ja för ja visste ju inte vem det var som skrek^^ men se det gick d oxå:)  

Kortis efter segern på mantorp

Av johanna - 25 december 2010 10:35

JULAFTON igår :) hade ni trevligt??

jag hade det iaf :D vi har alltid haft två julafton en lilla med mina syskon för dom brukar vara hos sin mamma på riktiga julafton men iår så fira vi riktiga julafton alla tsm :) o inte "lilla" som vi haft några år! mysigt<3 och som vanligt (eftersom man har häst) så åkte man ju till stallet för att ta in ;) sen kom "tomten" vid 5(småbarn vettni;p ) dela ut några sen dela vi ut resten själva... hade några klappar hemma oxå som vi inte tog med eftersom vi inte var hemma hos oss iår. Gummiställ att köra i när det är regn o rusk stod högst upp på min lista för det var d enda ja önska mej(A) o ja fick det:p haha lite saker till hästen fick jag oxå alltid bra!


ha en fortsatt trevlig jul! :)  

Av johanna - 24 december 2010 10:29



GOD JUL `!!!

Av johanna - 23 december 2010 21:29

va ska man skrive??:P


var till banan idag med 4 körde en skit fin bonus och en dum men fin kro´nos åsa körde ruffe och mackan. Bonus var så himla fin har inte kännt han såhär fin på länge :D

Kro´nos öppna 2 minuter skit het o vi hade en brottnings match för det skulle inte gå så fort typ 10-15 sekunder långsammare så till slut kom åsa förbi med ruffe så ja kunde lägga mej i rygg o sista varvet börjar kro´nos slå som fasen med svansen så "slog" tillbaka då felar han slår med svansen och sen så kom baken en till brottningsmatch! men han var fin avsluta 2.00 sista 5 med mej raklång därbak ;)


  Bonus och Martini på bild

har vi snott hästarna??? :P

:@

Av johanna - 22 december 2010 16:21

1.       Vem är jag

2.       Mina syskon

3.       mitt häst liv

4.       Kro´nos

5.       Det bästa med idag

6.       Mitt favoritminne     

7.        En vän

8.        En önskan

9.        Detta ångrar jag

10.      Min favoritplats

11.      Mina rädslor

12.      Det bästa året

13.      Framtidsdrömmar




kan ju köra en punkt på listan"det bästa med idag"


ja det var enkelt!! att ja fick jullov idag o slapp krama/ta i hand med biacthen:P(A) gud va elak jag är^^ och att jag fick vara med mina underbaringar o skratta ordentlig förförsta gången på länge :D o vi vann pepparkakshus bygget som vi har på skolan!!:O chockade vi blev då:P kul!!


kan ju passa på o ta det sämsta oxå ;) när jaq ändå är igång... när ja var på väg ut ur stallet för att ta in kro´nos så hör jag bara hur det gasar utanför så ja öppnar dörren tror nin inte att servise killen som skulle komma och lämna 6-hjulingen har kört ner i det LILLA diket och rivit ner staketet för mig! som tur var är det ju inga hästar som går i den*puhu* sen när ja kom o skulle öpnna dörren när ja hade hämtat kro´nos då slänger han in nått bak i bilen(skåpbil) så det smäller till o rasslar skit högt så kro´nos hoppar två meter rakt upp i luften o hamanr typ på mej men ja hann bort som tur var så ja fick aldrig nån brodd i fossingen ;) så ja kan ju säga att ja var sapligt på hugget när ja kom med en i varje hand o skulle gå för bi bilen o som tur var så hade han satt sig i bilen och jag hade inte hingstarna utan tog dom snälla först :P

Presentation


välkommen till min blogg!
Jag som driver bloggen heter Johanna och fyller 16 i sommar håller på med hästar->trav och ska börja på travgymnasiet wången till hösten. Här får du läsa om min fullspäckade liv där jag ska hinna med skola en egen häst och 3 pas

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards